Izolace u starších domů?
Víme, jak na to!

Naši zákazníci se na nás často obrací s dotazy ohledně zateplování starších domů. Jedná se převážně o budovy s cihlovým, smíšeným, nebo kamenným zdivem, klasickou sedlovou střechou a neobytnou půdou.

Pokud hovoříme o zateplení takového domu, většinou máme na mysli v prvé řadě výměnu oken a dveří, případně zateplení fasády (což ovšem v řadě případů nelze - složitá dispozice, nedostatek prostoru okolo, nebo potřeba difúzní otevřenosti konstrukce).

Dále je třeba si uvědomit, že teplo stoupá vzhůru - takže jeho velká část (až 33%) nám neuniká stěnami, ale stropem. Přitom právě strop lze oproti fasádě účinně zateplit s minimem nákladů na materiál i práci, za zlomek času a při plném provozu domácnosti. Řeč je o foukané minerální izolaci, mezi jejíž hlavní výhody patří-

Zdravotní nezávadnost

Ekologická šetrnost

Bezodpadovost

Paropropustnost

Nehořlavost

Nenasákavost

Odolnost proti škůdcům

Nesléhavost

Více o minerální vatě zde.

Speciálně pro starší budovy je neocenitelnou výhodou aplikace minerální vaty foukáním její minimální hmotnost (neovlivňuje statiku budovy) a možnost zafoukání i do hůře přístupných míst.

Pokud si nejste jisti, zda je tato technologie vhodná právě ve vašem případě, kontaktujte nás!
Výjezd technika i konzultace jsou nezávazné a ZCELA ZDARMA.

Pro navržení nejvhodnějšího postupu bychom si měli ujasnit následující-

1) Skladba stropu

Ta bývá ve většině starých budov dvojího typu- trámový strop, nebo železobetonové stropní desky.


2) Využití půdního prostoru

Tedy zda budeme chtít půdní prostor po provedení zateplení dále využívat např. na skladování, či zda uvažujeme do budoucna o zobytnění půdy. Může se také stát, že půdu už jako skladovací prostor využíváme a není momentálně v našich silách ji z větší části vyklidit (i s tím si ovšem umíme poradit).

Pokud toto víme, můžeme zvolit jeden ze způsobů provedení zateplení.

Mezi trámy

Oblíbený postup u našich zákazníků. Stačí nám dočasně odstranit několik desek ze záklopu a za několik hodin je hotovo.Prostor půdy zůstává prakticky netknutý. Půdu není třeba vyklízet, stačí mít manipulační přístup ke každé mezeře mezi trámy. Výška izolace je však limitována výškou stropních trámů.
Ukázky realizací naleznete ve fotogalerii.

Na plochu

Na plochu lze foukat u jakéhokoliv typu stropu, trámového i betonového. Výšku izolace můžeme dát podle potřeby dané budovy. Je ideální v případě, že prostor půdy nepotřebujeme dále využívat. Ani to však nemusí být překážkou- na vrstvu izolace lze poměrně snadno umístit pochozí lávku, nebo můžeme celý prostor zcela zaklopit OSB deskami.

Další možností je například zateplení střešních šikmin. To pro vás může být zvlášť zajímavé, jestliže do budoucna uvažujete o zobytnění půdního prostoru. Takováto realizace je sice složitější a vyžaduje instalaci podhledů, nebo podbití, ale do budoucna nám může ušetřit spoustu práce. Ať se rozhodnete pro kteroukoliv možnost, s foukanou vatou získáte rychlé, čisté a ekologické řešení.

Potřebujete poradit s výběrem vhodného způsobu izolace? Neváhejte nás kontaktovat! Provedeme konzultaci a zaměření přímo na místě, zdarma a nezávazně.

Probíhá zpracování

Formulář pro nezávaznou poptávku

Kontaktní údaje:

Místo montáže:

Podrobnosti k montáži:

Nevíte si rady, jak vybrat více obrázků?

Výběr více obrázků provedete podržením klávesy CTRL a klepnutím na vybrané obrázky levým tlačítkem myši.

+

Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasím se zpracováním osobních údajů podle vyhlášky GDPR.